PREDUZETNIŠTVO U NAŠOJ ŠKOLI

Kreativne radionice „Novogodišnje čarolije“

SL14

      Vizija naše škole je da učenici, pored usvajnja nastavnih sadržaja, razvijaju određene sposobnosti koje će im pomoći da se pripreme za izazove koje ih čekaju po izlasku iz sistema obrazovanja i vaspitanja. Jedna od tih sposobnosti je i preduzetnička kompetencija.  U školi je formiran Tim za razvoj međupredmetnih kompetencija i preduzetništva koji je, u saradnji sa pedagogom škole, prepoznao značaj obrazovanja za preduzetništvo i započeo rad na promociji i razvoju potrebnih veština i  sposobnosti. Jedna od aktivnosti Tima je organizacija novogodišnje izložbe.

      Prvi korak u realizaciji pomenute aktivnosti je kreativna radionica „Novogodišnje čarolije“ koja je održana 6. decembra 2018. godine. Cilj radionice i svih daljih aktivnosti vezanih za izložbu je da pokrene učenike na razmišljanje, da razvije kod njih kreativnost, maštovitost, timski rad i da doprinese razvoju preduzetničkih sposobnosti. 

    Radionici su prisustvovali predstavnici svih odeljenja starijih razreda (po 5-6 učenika) i učenici članovi produženog boravka, kao i članovi Tima, pedagog škole i neki od nastavnika.

      Najpre je pedagog škole održao predavanje za učenike kako bi im objasnio šta je preduzetništvo, zašto je značajno i koje su osnove uspešnog preduzetništva.

     Drugi deo radionice posvećen je izradi novogodišnjih nakita i ostalih dekorativnih elemenata. Izradu su pratili, pomagali i koordinirali članovi Tima uz pomoć pedagoga i nastavnika naše škole. Učenici su za rad koristili razne materijale koje su samostalno birali i pripremili za rad.

     U završnom delu radionice učenici su izložili svoje radove. Produkti ove i ostalih radionica biće razni novogodišnji ukrasi i dekorativni elementi koji će biti izloženi u holu škole u vreme novogodiših praznika. Čarolija je krenula i trajaće tokom meseca decembra. Slobodno joj se prepustite i uživajte u njoj!

 SL1

ceca

SL5

SL6

SL7

SL8

SL9

SL10

SL11

SL12

SL13

SL14

mira

SL16

SL18

SL19