КОНКУРС – НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ СА ВИШЕ ТОЛЕРАНЦИЈЕ

  12tol20181115 120845 Поводом обележавања Међународног дана толеранције почетком новембра у нашој школи је расписан конкурс под називом Нове генерацје са више толеранције.

    Међународни дан толеранције обележава се 16. новембра, а циљ конкурса био је подстицање ученика на одговорно и толерантно понашање, прихаватање разлика међу ученицима, а уједно и неговање писане речи и ликовног израза.

Opširnije: КОНКУРС – НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ СА ВИШЕ ТОЛЕРАНЦИЈЕ

16. НОВЕМБАР - МЕЂУНАРОДНИ ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ

1tol20181115 122700Данас смо у нашој школи обележили Међународни дан толеранције. Први час је у свим разредима био посвећен теми толеранције и прихватања различитости. Сви ученици и наставници подсетили су се колико је важно неговање разумевања, прихватања и толеранције.

Поводом овог важног датума, организована је скупина активности под називом – Нове генерације са више толеранције. Чланови драмске секције и хора, припремили су драмски комад Лепота је у различитости, по тескту Верице Костић, наставнице српског језика. Они су кроз маштовиту причу, блиску деци, покушали да својим вршњацима дочарају колико је важна идеја прихватања разлика и поштовања личности сваког човека. Драмски комад изведен је за све ученике школе.

Opširnije: 16. НОВЕМБАР - МЕЂУНАРОДНИ ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ

Likovna kolonija - Umetnička škola Čačak

      3-4.46177300 10210879838066879 3801675480122261504 n novembra 2018. godine, učenici naše škole, Aleksandar Nikolić i Jovana Maslarević su bili učesnici kolonije "Nadeždi i Risimu", u čast dva velika slikara, Nadeždi Petrović i Bogić Risimović Risimu. U konkurenciji 39 škola, stručni žiri je izabrao našu školu za učešće (12 škola je učestvovalo). Učenici su sa nastavnikom likovne kulture, Goranom Kostićem dva dana radili kopije radova ova dva velika slikara, tehnikom uljanog slikarstva. Učenici su imali i dva predavanja na temu uljanog slikarstva i o biografijama ova dva znamenita umetnika. Rezultati konkursa će biti poznati 21. decembra kada će dečiji radovi biti izloženi u galeriji "Nadežda Petrović" u Čačku. Najuspešniji rad po oceni publike dobija mural za svoju školu.

Opširnije: Likovna kolonija - Umetnička škola Čačak

Посета градској библиотеци

ббб20181105 131752 1Сарадња Клуба читалаца наше школе са градском библиотеком Светислав Вуловић настављена је и ове године. Градска библиотека обезбедила је бесплатну годишњу чланарину ученицима петог разреда наше школе, који су нови чланови Клуба читалаца. Двадесет два ученика наше школе добила су бесплатну чланарину и могућност коришћења услуга библиотеке. Они су са наствницом Верицом Костић, руководиоцем Куба читалаца, 5. новембра посетили градску библиотеку у Ивањици. Емилија Перуничић, директор библиотеке, дочекала је срдачно ученике наше школе и упознала их са правилима и особеностима ове установе. Ученици су отишли из библитеке са сјајним утисцима и књигама у рукама.

 

Сарадња са библиотеком и привилегије које руководсво омогућава нашим ученицима од велике су користи за развој читалачке културе у нашој школи, будући да ученичка интересовања повремено превазилазе библиотечки фонд наше школске библиотеке. Развојем овакве сарадње знатно се повећао читалачки опус чланова Куба читалаца.

 

                                                         1ббб20181105 130117

Finale Dopisne matematičke olimpijade

       U organizaciji Matematičkog društva „Arhimedes“ i ove godine je sprovedena dopisna matematička olimpijada. Učestvovao je veliki broj učenika starijih razreda naše škole. Plasman u II kolo ostvarili su učenici:

Untitled

  • Nikolina Tošović 𝑉/1
  • Luka Ristivojević 𝑉/1
  • Jovan Radovanović 𝑉/1
  • Mihailo Tošović 𝑉𝐼/1
  • Uroš Grujović 𝑉𝐼/1
  • Miloš Grujičić 𝑉𝐼𝐼𝐼/1.

       Najbolji rezultat u drugom kolu ostvarili su učenik šestog razreda Mihailo Tošović, koji je sa osvojenih 93 poena zauzeo treće mesto i učenica petog razreda Nikolina Tošović koja je sa osvojenih maksimalnih 100 poena zauzela prvo mesto. Učenica Nikolina Tošović plasirala se na Veliko republičko finale Dopisne matematičke olimpijade. Finale je održano 4. XI 2018. godine u „Arhimedesu“, Beograd, Dečanska 6 (u zgradi muzičke škole „Mokranjac“).