ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У ЛЕПОМ ГОВОРУ

 

received 237591997168044 Окружно такмичење у лепом говору одржано је 19. јануара 2018., у Чачку, у Основној школи ,,Милица Павловић".

   Нашу школу представљало је једанаест ученика од другог до седмог разреда.

  Најуспешнија била је ученица II1 oдељења Емилија Костић, која је освојила треће место.

    Сви такмичари добили су захвалнице за показан таленат и уложен труд. 

Opširnije: ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У ЛЕПОМ ГОВОРУ

HUMANITARNA AKCIJA

IL-dobri-bozovic-i-nikitovic-samarjani Akcija prikupljanja slatkiÅ¡a za decu u Specijalnoj bolnici u Beogradu   Naša škola, u saradnji sa viber grupom „Dobri Samarjanin“, pokrenula je akciju prikupljanja slatkiša za decu koja se nalaze u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Beogradu.

  „Mi smo se kao škola odazvali akciji viber grupe i sveštenika Siniše sa kojim izuzetno dobro sarađujemo. Naša deca su podržala ideju da simbolično pomognu svoje vršnjake, pa će svaki đak donirati po jedan slatkiš za decu u ovoj bolnici. Ne finansijski, već u konditorskim proizvodima po njihovom izboru. Na ovaj način naše učenike dodatno edukujemo i učimo humanosti“, rekao je Miladin Božović, direktor škole.

  U ponedeljak i utorak, učenici i  zaposleni u našoj školi prikupljaće poklone koji će zajedno sa ostalim donacijama biti uručeni bolnici u Beogradu.

            

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ЛЕПОМ ГОВОРУ

Општинско такмичење у лепом говору одржано је 14. јануара у ОШ „Милинко Кушић“ у Ивањици. Ученици наше школе остварили су одличне резултате.

На окружно такмичење пласирали су се следећи ученици:

Opširnije: ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ЛЕПОМ ГОВОРУ

БАДЊЕ ВЕЧЕ

На Бадње вече у црквеној порти у Приликама ученици наше школе традиционално су извели пригодни културно-уметнички програм. Кроз рецитал, поучне приче и песме дочарали су рођење Исуса Христа. Пожелели су свим мештанима срећне празнике, преносећи важне поруке, којих се треба сетити у време великих хришћанских празника, а придржавати увек. Програм су са ученицима припремиле Ана Павловић, натавник музичке културе и Верица Костић, наставник српског језика, у сарадњи са свештеником приличке цркве Синишом Никитовићем и вероучитељем Аранђелом Петровићем, уз подршку директора школе Миладина Божовића. 

 

 

IMG f59c422e7f41d56bb583e52b1f272a31 V IMG 971dda00d535fbfb21a97e230ec0a7c3 V IMG 1bfa6026bfca092193450228cb7f9b04 V

NAŠI MLADI PREDUZETNICI

P1     U holu naše škole organizovana je izložba povodom predstojećih praznika. Izloženi su različiti novogodišnji ukrasi, dekorativni i edukativni elementi koje su radili učenici zajedno sa svojim učiteljima, nastavnicima i stručnim saradnicima. Izložba je samo jedna od aktivnosti škole koje su usmerene na razvoj međupredmetnih kompetencija, pre svega preduzetništva i preduzetničkog duha. Želimo da pokažemo učenicima da se postojećom idejom i jasnom vizijom može stići do stvaranja novog tržišta i obezbeđivanja prihoda za život. Pored preduzetničke kompetencije, na ovaj način razvijamo i estetičku kompetenciju, saradnju i komunikaciju. Cilj orijentacije ka međupredmetnim kompetencijama je dinamičnije i angažovanije kombinovanje znanja, veština i stavova relevantnih za različite realne kontekste koji zahtevaju njihovu funkcionalnu primenu. Međupredmetne kompetencije neophodne su svim učenicima za lično ostvarenje i razvoj, kao i uključivanje u društvene tokove i zapošljavanje i čine osnovu za celoživotno učenje. Zato će škola, pre svega Tim za razvoj međupredmetnih kompetencija i preduzetništva, nastaviti da radi na promociji obrazovanja za razvoj različitih veština i sposobnosti koje su neophodne za život u savremenom svetu.

      U petak, 28.12.2018. godine realizovana je prodaja radova naših učenika. Svi zainteresovani roditelji, nastavnici i učenici mogli su da kupe najkreativnije radove, a prikupljeni novac namenjen je za humanitarne svrhe.

Opširnije: NAŠI MLADI PREDUZETNICI