Извештај са Олимпијаде сеоских основних школа

olimpijada5

 Олимпијада сеоских основних школа, уз подршку Спортског савеза Ивањица, одржана је на Братљеву 11. јуна 2021. са почетком у 10 часова, уз поштовање свих епидемиолошких мера. Учешће на овој маинифестацији узело је седам сеоских основних школа са територије општине Ивањица ( ОШ „ Милан Вучићевић Зверац“, ОШ „ Сретен Лазаревић“, ОШ „ Проф. др Недељко Кошанин“, ОШ „ Светозар Марковић“, ОШ „ Мићо Матовић“, ОШ „ Мајор Илић“ и ОШ „ Вучић Величковић“). Ученици су се такмичили у следећим атлетским дисциплинама односно скок из места, трчање на 50 метара, бацање кугле. Такође, деца су се надметала и у екипним спортовима као што су одбојка, кошарка и фудбал, како дечаци тако и девојчице. Деца су показала своја умећа и у стоним тенису, а такође су се надмудривала и у шаху. Председник општине Ивањица, Момчило Митровић је обишао децу током такмичења, пожелео успех свим учесницима и поделио им слаткише.

Opširnije: Извештај са Олимпијаде сеоских основних школа

Еколошке радионице - млађи разреди

20210601 102555  У оквиру великог еколошког пројекта наше школе ,,Чиста околина, наша врлина - прилички ђаци, еко-јунаци" организована је еколошка радионица за ученике млађих разреда. Тема је била рециклажа. На веома креативне начине ученици су од материјала који могу да се рециклирају израдили нове предмете у које су засадили цвеће и украсно биље које ће улепшати просторије школе и школски парк и двориште. Из разговора са ученицима јасно је да су већ развили еколошку свест и да схватају колико је  рециклажа важна за очување животне средине. Да су веома озбиљно схватили своје улоге чувара природе свакодневно показују и Еколошки редари који имају задатак да на позитивне и пригодне начине подсећају своје другаре у школи и школском дворишту на које све начине и којим поступцима можемо правилно утицати на очување човекове средине.

Opširnije: Еколошке радионице - млађи разреди

Наши песници заблистали у ,,Пупољцима"

20210531 113944

Свечана додела награда и похвала за ученике који су били најуспешнији на 12. Конкурсу за најлепшу дечју песму уприличена  је данас у просторијама Дома културе у Ивањици, који је  и организатор овог традиционалног конкурса.  Ученица наше школе, Љубица Араповић VI/1, са песмом ,,Ако једне зимске ноћи...", ментор Верица Костић, примила  је II награду, а многобројни ученици од првог до осмог разреда похваљени су за свој рад и њихове песме заједно са награђеним нашле су се у зборнику песама ,,Пупољци". Ученици наше школе учествовали су са највише радова на конкурсу. Поезија наших малих песника у највећем броју заступљена је у зборнику, што сведочи о квалитету радова. Песме ученика 4/1 одељења, ментора Данке Вучићевић,  и њихова тематика, посебно су  истакнуте и обрађене у предговору  песника Милијана Деспотовића, у овогодишњем издању ,,Пупољци". Честитамо нашим младим песницима!

Opširnije: Наши песници заблистали у ,,Пупољцима"

Хуманитарни сајам "Техника и предузетништво у моравичком округу"

sajam1     

    У петак, 28. маја 2021. године, чачански градски трг заблистао је дечјим осмесима. Факултет техничких наука и актив наставника технике и информатике, уз покровитељство града Чачка организовали су хуманитарну продајну изложбу у којој су учествовали основци и средњошколци нашег округа. Ученици наше школе су на најбољи могући начин представили своје предузетничке производе. 

Opširnije: Хуманитарни сајам "Техника и предузетништво у моравичком округу"

,,Дисово пролеће" - нови успеси наших ученика писаца

 20210527 130126

    Ученици наше школе поново су потврдили свој књижевни дар! На 58. Дисовом пролећу, на конкурсу за литерарне радове, освојили су две награде и две похвале. У категорији ученици млађих разреда  Емилија Костић 4/1, ментор Данка Вучићевић, освојила је другу награду, а Анђела Араповић 4/2, ментор Мирјана Араповић, и Дуња Стевић 4/1, ментор Данка Вучићевић, добиле су похвалу за своје радове. У категорији старији разреда Кристини Поповић 6/1, ментор Верица Костић, припала је трећа награда. Једногласном одлуком жири је похвалио нашу школу за највећи број квалитетних радова послатих на овогодишњи конкурс. Додела награда и похвала била је у ОШ,,Владимир Петковић Дис" у Заблаћу 27. маја 2021. године.

Opširnije: ,,Дисово пролеће" - нови успеси наших ученика писаца