Пројекат ,,НАША ЛУТКАРСКА ПРЕДСТАВА“.

20201123 101821   У току месеца октобра и новембра ученици другог разреда са својим учитељицама Лелом Ћурчић и Оливером Ћојбашић  реализовале су пројекат ,,НАША ЛУТКАРСКА ПРЕДСТАВА“. Циљ овог пројекта је био да се ученици оспособе за осмишљавање и реализацију луткарске представе као и прављење лутки од различитих материјала. На часовима српског језика смо причали о баснама, бајкама и драмским текстовима. Ученици су имали задатак да проширују басне,тумаче ликове из бајки као и да приказују обрађени драмски текст. Рецитовали су песму ,,Жаба чита новине“, разговарали са Деда Мразом и Баба Мразицом, Патуљак нам је причао како је живео са Снежаном, Снешко Белић је разговарао са пчелом, а све то је било у оквиру луткарске представе коју због тренутне епидемиолошке ситуације и предложених мера нису могли погледати остали ученици, родитељи, старатељи и наставници.

Opširnije: Пројекат ,,НАША ЛУТКАРСКА ПРЕДСТАВА“.

Црвени крст из Ивањице - Промоција хуманих вредности, предавање

FB IMG 1605029662183    Млади волонтери Црвеног крста из Ивањице, обучени за спровођење радионица вршњачке едукације, одржали су четири радионице под називом Промоција хуманих вредности, у одељењу IV1 и IV2, а у склопу часова слободних активности.  Циљ радионица је смањење насиља међу младима кроз поштовање и уважавање културолошких разлика, а кроз теме: дискриминација; родна равноправност; лични, групни и културални идентитет; толеранција; ненасилно решавање конфликата; дечја права. Ученици су разумели предавања и активно учествовали у радионицама.

Opširnije: Црвени крст из Ивањице - Промоција хуманих вредности, предавање

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА - 20. новембар

 

medjunarodni dan dece 01

Међународни или светски дан детета је годишњи међународни догађај који се слави 20. новембра. Установљен је од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1954. године са циљем да се у свим државама слави истог дана. Овај дан промовише међусобну интеракцију и разумевање међу децом и добробит деце у свету. Обележава се и да би се скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају. Дечија права су утврђена Kонвенцијом о правима детета, усвојеном од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1989. године.

Opširnije: МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА - 20. новембар

Донација Фондације Новак Ђоковић

    DD209268 1024x683У жељи да помогну и подрже основне школе широм Србије,  Фондација Новак Ђоковић, у сарадњи са компанијом Kолоид и Галеника фармацијом, а уз подршку Привредне коморе Србије, донирала је 100 000 пакета за заштиту здравља ђацима првих разреда свих основних школа у Србији. Пакете, који укључују “Сребрну Маску”- баријерну маску са интегрисаним јонима сребра и зеолитом и гелове за суво прање руку са јонима сребра, као заштиту од патогених организама, добило је  64.175 првака из 1263 основних школа у 17 школских округа широм Србије. Донација је данас стигла и у руке првака наше школе. Захвални смо на племенитом гесту Фондације Новак Ђоковић.

Opširnije: Донација Фондације Новак Ђоковић

Пројекат ,,Замислићу - саградићу" - трећи разред

     У току месеца октобра, ученици трећег разреда реализовали су пројекат под називом ,,Замислићу - саградићу". Они су истраживали како су изгледале грађевине у нашем месту некада, упоређивали их са грађевинама данас и осмислили су како би изгледале грађевине у будућности. Своје истраживање, као и ликовне радове настале као продукт истог, презентовали су изложбом у холу школе.

Opširnije: Пројекат ,,Замислићу - саградићу" - трећи разред