МАТЕМАТИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ,,МИСЛИША"

 

њњњ

На математичком такмичењу ,,Мислиша", које је одржано у нашој школи 12. марта 2020., за постигнуте резултате МД Архимедес похвалило је следеће ученике:

Мирјану Јеликић и Алексу Златића, ученике II разреда

Игора Павловића, ученика IIIодељења.

ДАН ШКОЛЕ

download

 Наша школа данас обележава 147 година постојања. На данашњи дан 1959. године школа је прглашена за огледну. Поносни смо што наша школа може похвалити сталним напредовањем и бројним успесима. Ученици наше школе сваке године остварују сјајне резултате на различитим пољима. Посебан успех за ученике су републичка такмичења на која одлазе сваке године из бројних наставних предмета. Обележје наше школе, пред изузетно квалитетне наставе, су и културни и спортски садржаји које школа нуди, а који су постали њен заштитни знак. Међународни фестивал дечјег фолклора „Светлост на брежуљку“, велики дечји маскенбал „Приличка бајка“. „Међуокружна олимпјада основних школа“, „Васкршњи трнир“, „Новогодишњи турнир“ у одбојци и Меморијални трунир у стоном тенису „Марина Пејовић“ су само неке од активности које наша школа организује. Школа је до сада објавила четири издања: „Светлост на брежуљку“, „Књига о приличкој школи“, „Најлепше приче о школи“ и зборник ученичких радова „Искрице“.

Opširnije: ДАН ШКОЛЕ

Онлајн самопроцена знања малих матураната

Извор: Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања

22, 23 и 24. априла осмаци у Србији ће по први пут имати прилику да самостално процене своје знање и припремљеност за будући завршни испит, путем једне онлајн платформе за електронско учење. На адреси https://www.mojaucionica.gov.rs наћи ће се задаци из математике, матерњег језика, као и задаци за комбиновани тест (физика, историја, географија, биологија и хемија), на српском и на још осам мањинских језика, а на основу којих ће ученици моћи да процене шта од градива за малу матуру добро познају, а шта све треба да још науче и поправе до јунског завршног испита.

Opširnije: Онлајн самопроцена знања малих матураната

МПНТР: Припреме за прво онлајн тестирање ученика завршног испита осмог разреда

  Министарство просвете, науке и технолошког развоја улаже напоре да највећем броју ученика осмог разреда омогући онлајн тестирање, а у сусрет првом пробном завршном испиту  који ће бити у функцији припреме за завршни испит.

Директори школа доставиће информације о броју ученика којима је потребан одговарајући уређај (телефон, таблет или рачунар) или интернет конекција да би могли да пробни тест раде на даљину. Након достављених информација биће учињено све да се ученицима обезбеди потребна техничка подршка. Постоји и други начин решавања тестова, о чему су обавештене све основне школе.

Ученицима ће бити доступни тестови у штампаној форми, чиме се обезбеђује пуни обухват генерације ученика осмог разреда. Од наставника се очекује да ученицима објасне кључну сврху овог тестирања – самопроцена савладаности градива у предметима који су обухваћени завршним испитом и планирање додатне подршке ученицима у програмским областима у којима су ученици имали највише тешкоћа у учењу.

Дигитална припрема за малу матуру на сајту

unnamed    У циљу што ефикаснијег укључивања у савремене облике учења и жељи да помогне малим матурантима да обнове градиво од петог до осмог разреда, Радио-телевизија Војводине ће од 01. априла почети да на свом сајту објављује видео прилоге задатака из седам предмета, којима је обухваћено градиво за полагање мале матуре. На сајту rtv.rs, у одељку “Дигиталне припреме за малу матуру”, ученици ће имати прилику да сваког радног дана погледају избор од три до укупно две стотине задатака из математике, српског језика, биологије, хемије, физике, географије и историје.

Opširnije: Дигитална припрема за малу матуру на сајту