"Дете је дете, да га волите и разумете"

         Поводом обележавања Дечје недеље, желимо да се подсетимо права која деца имају, а која су установиле Уједињене нације, као и да вам представимо програм којим ћемо обележити Дечју недељу у нашој школи. 

Opširnije: "Дете је дете, да га волите и разумете"

Хумористичком поезијом за насмејаније дане - успех наших младих писаца

                                                                        

IMG 08d22109749d7d628137266cb9399b39 V

       33. Међународни фестивал хумора за децу

   Библиотека „Димитрије Туцовић“ из Лазаревца, пред крај школске 2019/2020. године расписала је конкурс под слоганом „Смех је увек здрав и важан за дете!“ у оквиру традиционалне културне манифестације „Фестивал хумора за децу“. 

    Ученици наше школе у великом броју одазвали су се на овај конкурс, а награђене су ученице тадашњег четвртог разреда: Емилија Костић чији је ментор учитељица Данка Вучићевић и Анђела Араповић са ментором Мирјаном Араповић. Награђене су из области хумористичка поезија и присуствовале су свечаној додели награда која је организована у четвртак, 16. септембра 2021. године на тргу испред библиотеке.

    Конкурс је био намењен ученицима од предшколског узраста до осмог разреда, а такмичили су се у више категорија. Ученици су могли своје идеје да изразе кроз ликовни рад, карикатуру, стрип, као и кроз хумористичку прозу и поезију. Фестивал је био међународног карактера, тако да су на њему учествовали ученици широм Србије, Црне Горе и Босне, а међу њима су се нашли и радови ученика из Италије. Програм су обогатили својим присуством дечји песник Тоде Николетић, као и дечји композитор и текстописац Бранимир Росић. Поздрављајући ученике, Николетић је говорио о важности читања и значају књига, истичући да књиге богате знање, буде машту и нуде спокој души. Након уручивања награда малишани су уживали у њиховим шаљивим стиховима и лаганим звуцима гитаре који су им измамили осмех на лицу и пробудили жељу за игром.

Opširnije: Хумористичком поезијом за насмејаније дане - успех наших младих писаца

Републички пројекат „Расковник’’

        imagesНаставница српског језика и књижевности из наше школе Верица Костић аутор је пројекта „Расковник“, заједно са просветним саветником Данијелом Ковачевић Микић. Пројекат се реализује на републичком нивоу, а подржало га је Министарство културе и информисања Републике Србије. Циљ пројекта је прикупљање прича о животу и обичајима у нашој земљи, а кроз теренска истраживања ученика и наставника.

У оквиру пројекта, 1. јуна 2021. одржан је вебинар, тј. обука за наставнике из целе Србије, који ће се придружити пројекту. Предавачи на вебинару, поред аутора били су и професор народне књижевности са Филолошког факултета др Бошко Сувајџић и Милица Милошевић, наставник српског језика и књижевности, сарадник на пројекту. Пројекат ће бити реализован до краја децембра текуће године.

Opširnije: Републички пројекат „Расковник’’

Нова генерација првака

 20210903 175258
 
  Један од најбитнијих догађаја у животу ђака  првака и њихових родитеља - први дан школске године, у нашој школи обележен је свечаним пријемом.
 Традиционално, пријем су припремили ученици другог разреда заједно са својим учитељицама Мирјаном Аничић и Биљаном Дабовић.
 Новој генерацији првака учитељице ће бити Мирјана Араповић и Данка Вучићевић. Заједно са директором школе Миладином Божовићем су ђацима и њиховим родитељима упутиле речи подршке и новим школарцима уручиле пригодне поклоне добродошлице.
 

Opširnije: Нова генерација првака