Дечја недеља - петак - сви ученици

Петог дана Дечје недеље, 11. октобра, у школи је одржан јесењи крос а потом трибина о дечјим првима и односу према њима у нашој школи „Да право свако дете ужива лако“. Циљ трибине био је истицање важности пошовања дечјих права у школи и окружењу.

Трибини су присуствовали сви ученици, директор школе, наставници, педагог школе и Савет родитеља.

Opširnije: Дечја недеља - петак - сви ученици

Дечја недеља -четвртак - млађи разреди

  Четвртог дана Дечје недеље за ученике до четвртог разреда организована је ликовна радионица на тему дечијих права. Ученици су били распоређени у групе које су чинили представници свих разреда. На тај начин могли су да једни другима допуњују знања о дечијим правима и подстичу различите нивое креативности. Након цртања, вођа сваке групе презентовао је одређено право које су сви  чланови групе илустровали.

Opširnije: Дечја недеља -четвртак - млађи разреди

Дечја недеља - четвртак - старији разреди

м1Четвртог дана Дечје недеље за ученике старијих разреда организован је квиз знања „Свезналица“. Квиз је припремљен у програму Kahoot и обухватио је питања из свих наставних предмета.

Поред квиза, чланови екипа надметатли су се у спорту, певању и цртању. Такмичиле су се екипе састављене од ученика свих одељења. Циљ квиза је подстицање интердисплинарности и повезивање знања из различитих предмета.

Opširnije: Дечја недеља - четвртак - старији разреди

Дечја недеља -среда -сви ученици

Трећег дана Дечје недеље, 9. октобра, сви ученици наше школе од првог до осмог разреда ишли су на излет у околину Прилика. До одредишта се пешачило, чиме смо желели да истакнемо важност шетње у природи. За излетиште смо одабрали простор поред цркве брванаре у Присоју. Најпре је свештеник Синиша Никитовић испричао историјат цркве и пренео ученицима важне поруке, а потом су уследиле различите игре. Организован је фудбалски турнир, игрла се одбојка, али и „Јелечкиње-барјачкиње“, стара дечја игра и котрљање низ ливаду.

Opširnije: Дечја недеља -среда -сви ученици

Дечја недеља - уторак - млађи разреди

  IMG 20191008 115522 Другог дана Дечје недеље ученици од првог до четвртог разреда ишли су у Ивањицу, у Дом културе, на предавање о природним непогодама и потребним реакцијама људи након њих.

   Предавање реализовала хуманитарна организација Caritas, Srbija. Ученици су добили пригодан поклон - четири бојанке.