Распореди наставе за основну школу

Сви наставни садржаји, у складу са програмом наставе, приказиваће се према претходно утврђеном распореду.

За ученике првог циклуса основног образовања и васпитања (I-IV разреда) сви образовни садржаји се емитују путем мултимедијске платформе РТС Планета, а доступни су и преузимањем бесплатне апликације "RTS Moja škola" за мобилне телефоне и таблете, затим на сајту РТС-а и на веб страници mojaskola.rtsplaneta.rs.

Opširnije: Распореди наставе за основну школу

ОБАВЕШТЕЊЕ

На основу препорука Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid-19, Влада Републике Србије је донела Уредбу о Допуни уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Covid-19, којом се прописују нове мере за организацију рада основних школа и измена школског календара за шк. 2020/2021. годину.
 
Према наведеној Уредби, у периоду од 30. новембра до 18. децембра 2020. године, образовно-васпитни рад организује се на следећи начин:
 
– у првом циклусу основне (I-IV разред) наставља се непосредни образовно-васпитни рад према изабраном моделу организације наставе у оквиру постојећег оперативног плана рада школе;
– у другом циклусу основне школе (V-VIII разред) образовно-васпитни рад оствариваће се путем наставе на даљину, уз коришћење одговарајућих платформи и путем Јавног медијског сервиса Србије.
 
Промена календара образовно-васпитног рада огледа се у следећем:
 
– прво полугодиште се завршава 18. децембра 2020. године;
– зимски распуст траје од 21. децембра 2020. године до 15. јануара 2021. године;
– друго полугодиште почиње 18. јануара 2021. године.
 
 

Пројекат ,,НАША ЛУТКАРСКА ПРЕДСТАВА“.

20201123 101821   У току месеца октобра и новембра ученици другог разреда са својим учитељицама Лелом Ћурчић и Оливером Ћојбашић  реализовале су пројекат ,,НАША ЛУТКАРСКА ПРЕДСТАВА“. Циљ овог пројекта је био да се ученици оспособе за осмишљавање и реализацију луткарске представе као и прављење лутки од различитих материјала. На часовима српског језика смо причали о баснама, бајкама и драмским текстовима. Ученици су имали задатак да проширују басне,тумаче ликове из бајки као и да приказују обрађени драмски текст. Рецитовали су песму ,,Жаба чита новине“, разговарали са Деда Мразом и Баба Мразицом, Патуљак нам је причао како је живео са Снежаном, Снешко Белић је разговарао са пчелом, а све то је било у оквиру луткарске представе коју због тренутне епидемиолошке ситуације и предложених мера нису могли погледати остали ученици, родитељи, старатељи и наставници.

Opširnije: Пројекат ,,НАША ЛУТКАРСКА ПРЕДСТАВА“.

Црвени крст из Ивањице - Промоција хуманих вредности, предавање

FB IMG 1605029662183    Млади волонтери Црвеног крста из Ивањице, обучени за спровођење радионица вршњачке едукације, одржали су четири радионице под називом Промоција хуманих вредности, у одељењу IV1 и IV2, а у склопу часова слободних активности.  Циљ радионица је смањење насиља међу младима кроз поштовање и уважавање културолошких разлика, а кроз теме: дискриминација; родна равноправност; лични, групни и културални идентитет; толеранција; ненасилно решавање конфликата; дечја права. Ученици су разумели предавања и активно учествовали у радионицама.

Opširnije: Црвени крст из Ивањице - Промоција хуманих вредности, предавање

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА - 20. новембар

 

medjunarodni dan dece 01

Међународни или светски дан детета је годишњи међународни догађај који се слави 20. новембра. Установљен је од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1954. године са циљем да се у свим државама слави истог дана. Овај дан промовише међусобну интеракцију и разумевање међу децом и добробит деце у свету. Обележава се и да би се скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају. Дечија права су утврђена Kонвенцијом о правима детета, усвојеном од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1989. године.

Opširnije: МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА - 20. новембар