ПРОМОЦИЈА ПРОЈЕКТА УЧЕНИКА ШЕСТОГ РАЗРЕДА „ДУЧИЋЕВО „СЕЛО“ И НАШЕ СЕЛО ПРИЛИКЕ“

IMG 9a386f1e81cf087fa57cca27a0de6fc5 VТоком трајања наставе на даљину ученици одељења VI1 наше школе, са својом наставницом српског језика и књижевности Верицом Костић, реализовали су пројекат под називом „Дучићево „Село“ и наше село Прилике“.

Читајући и анализирајући песму „Село“ Јована Дучића, ученици су дошли на идеју да истражују појединости о свом селу и да више времена проводе у природи. Будући да су, стицајем околности, ученици били ограничени на боравак у дворишту и на свом сеоском имању, одлучили су да се окрену природним лепотама и предностима и благодатима свога краја. Тако је настало мало истраживање о нашим Приликама, а ученици су се бавили занимљивим, искуствено блиским и драгим темама и проводили доста времена на свежем ваздуху.

Opširnije: ПРОМОЦИЈА ПРОЈЕКТА УЧЕНИКА ШЕСТОГ РАЗРЕДА „ДУЧИЋЕВО „СЕЛО“ И НАШЕ СЕЛО ПРИЛИКЕ“

МАТЕМАТИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ,,МИСЛИША"

 

њњњ

На математичком такмичењу ,,Мислиша", које је одржано у нашој школи 12. марта 2020., за постигнуте резултате МД Архимедес похвалило је следеће ученике:

Мирјану Јеликић и Алексу Златића, ученике II разреда

Игора Павловића, ученика IIIодељења.

ДАН ШКОЛЕ

download

 Наша школа данас обележава 147 година постојања. На данашњи дан 1959. године школа је прглашена за огледну. Поносни смо што наша школа може похвалити сталним напредовањем и бројним успесима. Ученици наше школе сваке године остварују сјајне резултате на различитим пољима. Посебан успех за ученике су републичка такмичења на која одлазе сваке године из бројних наставних предмета. Обележје наше школе, пред изузетно квалитетне наставе, су и културни и спортски садржаји које школа нуди, а који су постали њен заштитни знак. Међународни фестивал дечјег фолклора „Светлост на брежуљку“, велики дечји маскенбал „Приличка бајка“. „Међуокружна олимпјада основних школа“, „Васкршњи трнир“, „Новогодишњи турнир“ у одбојци и Меморијални трунир у стоном тенису „Марина Пејовић“ су само неке од активности које наша школа организује. Школа је до сада објавила четири издања: „Светлост на брежуљку“, „Књига о приличкој школи“, „Најлепше приче о школи“ и зборник ученичких радова „Искрице“.

Opširnije: ДАН ШКОЛЕ

Онлајн самопроцена знања малих матураната

Извор: Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања

22, 23 и 24. априла осмаци у Србији ће по први пут имати прилику да самостално процене своје знање и припремљеност за будући завршни испит, путем једне онлајн платформе за електронско учење. На адреси https://www.mojaucionica.gov.rs наћи ће се задаци из математике, матерњег језика, као и задаци за комбиновани тест (физика, историја, географија, биологија и хемија), на српском и на још осам мањинских језика, а на основу којих ће ученици моћи да процене шта од градива за малу матуру добро познају, а шта све треба да још науче и поправе до јунског завршног испита.

Opširnije: Онлајн самопроцена знања малих матураната

МПНТР: Припреме за прво онлајн тестирање ученика завршног испита осмог разреда

  Министарство просвете, науке и технолошког развоја улаже напоре да највећем броју ученика осмог разреда омогући онлајн тестирање, а у сусрет првом пробном завршном испиту  који ће бити у функцији припреме за завршни испит.

Директори школа доставиће информације о броју ученика којима је потребан одговарајући уређај (телефон, таблет или рачунар) или интернет конекција да би могли да пробни тест раде на даљину. Након достављених информација биће учињено све да се ученицима обезбеди потребна техничка подршка. Постоји и други начин решавања тестова, о чему су обавештене све основне школе.

Ученицима ће бити доступни тестови у штампаној форми, чиме се обезбеђује пуни обухват генерације ученика осмог разреда. Од наставника се очекује да ученицима објасне кључну сврху овог тестирања – самопроцена савладаности градива у предметима који су обухваћени завршним испитом и планирање додатне подршке ученицима у програмским областима у којима су ученици имали највише тешкоћа у учењу.