Predavanje "Tijana klik" u našoj školi

juric4

     13. novembra 2017. godine u 9.00 časova u našoj školi je održano predavanje "Tijana klik" za učenike starijih razreda naše škole. Takođe, predavanju su prisustvovali i učenici osmog razreda OŠ "Mićo Matović" iz Katića.

 

     Projekat "Tijana klik" predstavlja edukaciju o bezbednoj upotrebi interneta namenjenu učenicima viših razreda osnovnih škola. U trajanju jednog školskog časa, stručni edukator, otac devojčice Tijane Jurić, žrtve nasilja na internetu, pružio je važne informacije o bezbednom korišćenju interneta i njegovoj zloupotrebi od strane maloletnika, kao i zloupotrebi interneta nad maloletnicima.

     Velika pažnja posvećuje se jednoj od najopasnijih zloupotreba - "onlajn zavođenju" odnosno pedofiliji, zamkama koje pedofili prave, lažnom predstavljanju, zloupotrebi ličnih podataka na internetu, zloupotrebi fotografija na društvenim mrežama i slično.

     "Tijana klik" je projekat koji decu uči praktičnim mehanizmima zaštite na internetu. Učenici su videli puno praktičnih primera kroz video snimke i predavanje će im biti od velikog značaja s obzirom na to da su svi oni korisnici društvenih mreža na internetu.

 juric1  

juric2