ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ

Поштовани родитељи и ученици,

        Налазимо се на почетку још једне школске године. Као што и сами знате, због ванредне ситуације која влада у целој земљи, због вируса Covid 19, и у нашој школи  дошло је до одређених измена. Користим прилику да вас о томе упознам пре 1. септембара , односно почетка нове школске године.

РЕЖИМ РАДА:

            Школа ће радити у две смене. У првој смени наставу ће похађати ученици нижих разреда од 1. до 4. разреда. Друга смена је планирана за ученике виших разреда од 5. до 8. разреда.

Opširnije: ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ

УСПЕХ НА КОНКУРСУ ПОВОДОМ 57. ДИСОВОГ ПРОЛЕЋА

    IMG 52b2471ca60cd034fca6f01cf4ff4902 VНа овогодишњем конкурсу расписаном у оквиру 57. Дисовог пролећа похваљене су две ученице наше школе. Сузана Радоњић, ученица осмог разреда, добила је похвалу за песму „Вила“, а Александра Никитовић, такође ученица осмог разреда, похваљена је за прозни рад „Поглед са мог прозора“. Похвала је додељена и школи за највећи број и квалитет радова пристиглих на конкурс. Ментор ученицима који су учествовали на конкурсу била је наставница српског језика и књижевности Верица Костић. Похвале су уручене ученицима и представнцима школе на сусрету који је организован у основној школи „Владислав Петковић Дис“ у Заблаћу, 25. јуна 2020.године. Традиционални литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа организовала је Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ из Чачка и Одбор 57. Дисовог пролећа.   

Opširnije: УСПЕХ НА КОНКУРСУ ПОВОДОМ 57. ДИСОВОГ ПРОЛЕЋА

„ЈУНСКА НАГРАДА“ ЗА НАСТАВНИЦУ ВЕРИЦУ КОСТИЋ

JOV 4068На овогодишњој свечаности поводом Дана општине Ивањица настaвници српског језика и књижевности Верици Костић, запосленој нашој школи, додељена је „Јунска награда“. Предлог за доделу „Јунске награде“ упутио је колектив школе због изузетног истицања у раду и подизања угледа наше школе.

Наставница Верица Костић тренутно је докторанд на Филолошком факултету Универзитета у Београду, а у нашој школи запослена је од 2012. године. У свом раду наставница Верица Костић се изузетно истиче и добитница је бројних награда и признања. Три године заредом наставница Верица Костић освајала је престижну награду у области методике српског језика и књижевности која носи име проф. др Милије Николића, чувеног методичара српског језика и књижевности. У јануару ове године наставница Верица Костић добила је посебну похвалу од представника цркве Светог Архангела Михаила за несебичну вишегодшњу помоћ у организацији свечаности. Неколико година заредом наставница је награђивана на нивоу наше школе за посебно истицање у раду и учешће великог броја ученика на републичким такмичењима.

Opširnije: „ЈУНСКА НАГРАДА“ ЗА НАСТАВНИЦУ ВЕРИЦУ КОСТИЋ

ПРОМОЦИЈА ПРОЈЕКТА УЧЕНИКА ШЕСТОГ РАЗРЕДА „ДУЧИЋЕВО „СЕЛО“ И НАШЕ СЕЛО ПРИЛИКЕ“

IMG 9a386f1e81cf087fa57cca27a0de6fc5 VТоком трајања наставе на даљину ученици одељења VI1 наше школе, са својом наставницом српског језика и књижевности Верицом Костић, реализовали су пројекат под називом „Дучићево „Село“ и наше село Прилике“.

Читајући и анализирајући песму „Село“ Јована Дучића, ученици су дошли на идеју да истражују појединости о свом селу и да више времена проводе у природи. Будући да су, стицајем околности, ученици били ограничени на боравак у дворишту и на свом сеоском имању, одлучили су да се окрену природним лепотама и предностима и благодатима свога краја. Тако је настало мало истраживање о нашим Приликама, а ученици су се бавили занимљивим, искуствено блиским и драгим темама и проводили доста времена на свежем ваздуху.

Opširnije: ПРОМОЦИЈА ПРОЈЕКТА УЧЕНИКА ШЕСТОГ РАЗРЕДА „ДУЧИЋЕВО „СЕЛО“ И НАШЕ СЕЛО ПРИЛИКЕ“