XII Фестивал дечјег фолклора „Светлост на брежуљку“

LOGO FESТрадиционални Фестивал дечјег фолклора „Светлост на брежуљку“, у организацији ОШ „Сретен Лазаревић“, одржаће се 18. августа 2017. са почетком у 17 часова у Приликама. Очекује се дoлазак девет дечјих фолклорних група из целе Србије. 

„Светлост на брежуљку“ је фестивал међународног карактера и веома успешно се организује већ дванаесту годину. Кроз њега је прошло више од четири хиљаде деце учесника. Oкупља најбоље дечје фолклорне ансамбле из Србије, Македоније, Црне Горе, Босне и Херсеговине. Фестивал је такмичарског карактера и на њему се додељују I, II и III награда фестивала као и награда за најбољи оркестар, по одлуци стручног жирија.  

Циљ фестивала јесте очување културног наслеђа и буђење код деце интересовања и љубави према народној игри и песми.
            Вредност приличког Фестивала дечјег фолклора у 2016. годнини афирмисана је и доделом изуетно вредног признања – „Туристичке  слагалице“. Ово вредно признање додељује се већ десет година најуспешнијим туристичким манифестацијама у Србији, по избору самих организатора манифестација. Фестивал приличке школе успео је да освоји ову награду у конкуренцији више стотина манифестација из Србије у категорији традиционалних манифестација (манифестација које трају дуже од десет година).

            Туристичка слагалица је још једно у низу признања за Основну школу „Сретен Лазаревић” из Прилика која је препознатљива по својим културним активностима у месту, а и шире. Фестивал дечјег фолклора, као традиционална дечја манифестација, доприноси препознатљивости  Прилика на туристичкој мапи Србије.

20 fes 16 21 fes 16