ДАН ШКОЛЕ

 

  dšp31У петак, 17. маја 2019. године, у испуњеној сали ОШ „Сретен Лазаревић“ у Приликама, обележен је Дан школе. У свечаном програму учествовао је велики број ученика, који су својим трудом и залагањем реализовали културни програм, након вишемесечне припреме са својим наставницима, у првом реду Верицом Костић, Маријаном Радовановић, Аном Павловић и Иваном Цветковић. Позиву су се одазвали родитељи, наставници и директори других школа из наше општине, те представници црквене заједнице. Наш колектив је ове године обележио 146. годишњицу школе.
   
 dir  Програм је тачно у подне отворио директор школе Миладин Божовић, који се свим гостима захвалио на присуству, а ученицима и наставницима на припремљеном програму. Уз кратак осврт на лик и дело Сретена Лазаревића и велики јубилеј који нас очекује за неколико година, директор је присутне подсетио на радове на школском парку, који је ово пролеће дочекао у новом руху.
  Тим поводом, школа је организовала литерарни, ликовни и конкурс из технике и технологије, на којем су сви ученици својим радовима имали прилику да представе изглед парка и изнесу своје импресије везане за ову лепу новину у оквиру школе. Најбољи учесници конкурса добили су вредне награде, а њихови радови изложени су у школском холу.
 
 
Најлепша прича/песма – ученици млађих разреда:
 
Треће место – Филип Николић II/1
Друго место – Марија Ћурчић II/1
Прво место – Милан Јовановић II/2
 
 
Најлепши ликовни рад – ученици млађих разреда:
 
Треће место – Николина Новаковић I/1 и Вучићевић Нађа IV/1
Друго место – Лазар Тутуновић I/1 и Дуња Дамљановић 1/1
Прво место – Ања Томањић II/1 и Араповић Љубица IV/1
 
 
Најлепша прича/песма – ученици старијих разреда:
 
Треће место – Никола Обрадовић V/1
Друго место – Сузана Радоњић VII/1
Прво место – Теодора Пејовић VII/2
 
 
 
 
Најлепши рад из технике и технологије (макета парка и школског дворишта)
– ученици старијих разреда:
 
Треће место – Тамара Милорадовић, Јелена Даријевић, Обрад Довијанић и Миљојко
Софијанић V/2
Друго место – Марина Симончевић, Ања Нешковић, Дуња Радичевић и Милица
Вишњић V/2
Прво место – Михаило Тошовић и Марина Новитовић VI/1
 
dšn  dšn2
   
  dšnrТакође, за изузетан успех на Републичком такмичењу из књижевности награђена је ученица осмог разреда Јулија Вујовић. Ипак, нису само ученици примили признања од своје школе. За десет година рада награђена је наставница српског језика Радмила Костић, док је учитељица Мирјана Аничић добила награду за три деценије рада са малишанима. Изузетно богат уметнички програм, у оквиру којег су се чуле рецитације, песме које су извели најмлађи ученици, али и Моцартове композиције, обележио је драмски комад „Моја осећања“, који је написала наставница српског језика Верица Костић, а реализовало више десетина ученика. У комаду су приказани својеврсни рани јади малишана модерног доба, од љубавних проблема, преко прилагођања у новој средини, до недовољног присуства родитеља у одрастању деце. Поред одличне глуме наших ученика и самог садржаја текста, присутни су били одушевљени и изузетно богатим сценским наступом. Након овог, изузетно успешно изведеног, дела програма, за госте је у просторијама школе приређен пригодан коктел.
 
dše
 
dšf
 
dšf1
 
dšl
 
dšp1
 
dšp2
 
dšp3
 
dšp4
 
dšp5
 
dšp6
 
dšp7
 
dšp8
 
dšp9
 
dšp10
 
dšp11
 
dšp12
 
dšp13
 
dšp14
 
dšp15
 
dšp16
 
dšp17
 
dšp18
 
dšp19
 
dšp20
 
dšp21
 
dšp22
 
dšp23
 
dšp24
 
dšp25
 
dšp26
 
dšp27
 
dšp28
 
dšp29
 
dšp30
 
dšp31