Безбедност деце - предавање

20170929 120910 д  У петак, 29.09. 2017. године, у одељењу IV2, нашој школи, одржано је предавање о безбедности деце у саобраћају.

  Предавање је одржао вођа саобраћајног сектора ПС Ивањица, Гојко Ћурчић , а у оквиру постојећег плана наставе за реализацију пројекта ,,Основи безбедности деце".

 

  Програм „Основe безбедности деце“

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић потписали су  Протокол о сарадњи на програму „Основe безбедности деце“ .

Циљ програма је стицање нових и унапређење постојећих знања, вештина и ставова ради подизања безбедносне културе ученика. Наставу ће реализовати припадници Министарства унутрашњих послова  који поседују знања и вештине из области које се изучавају. Области које ће бити реализоване кроз наставу су: безбедност деце у саобраћају; полиција у служби грађана; насиље као негативна појава; превенција и заштита деце од опојних дрога и алкохола; безбедно коришћење интернета и друштвених мрежа; превенција и заштита деце од трговине људима; заштита од пожара и заштита од техничко-технолошких опасности и природних непогода.

Програм је корак даље у сарадњи са Министарством унутрашњих послова.  Eдукација ће бити  драгоцена и деци и родитељима, јер је много безбедносних ризика.

У плановима за наредну школску годину велика пажња биће  посвећена  јачању школских тимова психолога и педагога у борби против вршњачког насиља.  

Програм „Основи безбедности деце“ биће реализован у школској 2017/18. години кроз час одељенске заједнице, један месечно, са ученицима четвртог и шестог разреда основне школе.

Свако дете које прође кроз овај програм биће безбедније и сигурније, рекао је министар Стефановић и нагласио да је полиција ту да заштити децу.

screenshot 2017 09 06 13 27 25