Извештај са Олимпијаде сеоских основних школа

olimpijada5

 Олимпијада сеоских основних школа, уз подршку Спортског савеза Ивањица, одржана је на Братљеву 11. јуна 2021. са почетком у 10 часова, уз поштовање свих епидемиолошких мера. Учешће на овој маинифестацији узело је седам сеоских основних школа са територије општине Ивањица ( ОШ „ Милан Вучићевић Зверац“, ОШ „ Сретен Лазаревић“, ОШ „ Проф. др Недељко Кошанин“, ОШ „ Светозар Марковић“, ОШ „ Мићо Матовић“, ОШ „ Мајор Илић“ и ОШ „ Вучић Величковић“). Ученици су се такмичили у следећим атлетским дисциплинама односно скок из места, трчање на 50 метара, бацање кугле. Такође, деца су се надметала и у екипним спортовима као што су одбојка, кошарка и фудбал, како дечаци тако и девојчице. Деца су показала своја умећа и у стоним тенису, а такође су се надмудривала и у шаху. Председник општине Ивањица, Момчило Митровић је обишао децу током такмичења, пожелео успех свим учесницима и поделио им слаткише.

У атлетским дисциплинама код дечака највише златних медаља добила је Основна школа „ Мићо Матовић“ из Катићи, затим Основна школа „ Сретен Лазаревић“ из Прилика а на трећем месту Основна школа „ Вучић Величковић“ Међуречје. Што се тиче девојчица у атлетским дисциплинама највише успеха је имала Основна школа „ Сретен Лазаревић“ из Прилика, затим Основна школа „ Проф. др Недељко Кошанин“ из Девића а на трећем месту као и код дечака је Основна школа „ Вучић Величковић“ из Међуречја.

Што се тиче шаха, највише успеха и код дечака и девојчица је имала Основна школа
„ Мићо Матовић“ из  Катића и понели су златне медаље док су ученици Основне школе „ Проф. др Недељко Кошанин“ из Девића оставарили друго место и окитили се сребрним медаљама. Треће место у шаху су освојиле девојчице из Основне школе „ Вучић Величковић“ из Међуречја а дечаци из Основне школе „ Светозар Марковић“ из Ковиља.

У екипним спортовима најбољи пласман је остварила Основна школа „ Сретен Лазаревић“ из Прилика са четири златне и три сребрне медаље . На другом месту се нашла Основна школа „ Проф. др Недељко Кошанин“ из Девића са две златне, три сребрне и три бронзане медаље. Ученици Основне школе „ Мићо Матовић“ из Катића остварили треће место са две златне, четири сребрне и једном бронзаном медаљом.

Ученици Основне школе „ Проф. др Недељко Кошанин“ из Девића у дисциплини стони тенис су освојили златни пехар у мушкој конкуренцији и бронзани пехар у женској конкуренцији. Дечаци из Основне школе „ Милан Вучићевић Зверац“ из Братљева су освојили друго место и сребрни пехар док су се дечаци из Основне школе „Проф. др Недељко Кошанин“ из Девића окитили трећим местом и бронзаном пехаром. Девојчице из Основне школе „ Мићо Матовић“ из Катића су освојиле друго место у овој дисциплини а заслужено треће место су освојиле ученице са Кушића, из Основне школе „ Мајор Илић“.

Укупни победник  олимпијаде је Основна школа “Сретен Лазаревић“ Прилике. За најбољег спортисту олимпијаде проглашен је Игор Грковић из Основне школе „ Мићо Матовић“ Катићи, док је за најбољу спортисткињу проглашена Сара Обрадовић из Основне школе „ Сретен Лазаревић“ Прилике. Пехар за Фер плеј су освојили домаћини, односно ученици Основне школе „ Милан Вучићевић Зверац“ Братљево.

На крају дана и након успешно спроведене олимпијаде, ученици су отишли  кућама задовољних и насмејаних лица. Са радошћу ће исчекивањем следећу олимпијаду сеоских основних школа  која ће се одржати  у Основној школи „ Сретен Лазаревић“ у Приликама.

olimpijada2 olimpijada3
olimpijada1  olimpijada4