XV Фестивал дечијeг фолклора „Светлост на брежуљку“

4cУ петак 16. октобра са почетком у 17.00 часова у спортској сали у Приликама, одржаће се први фестивалски дан XV Фестивала дечијeг фолклора „Светлост на брежуљку“.

      Због познате епидемиолошке ситуације Фестивал ће бити организован у другачијој форми од ранијих, али са истим циљевима и у истом духу. Овогодишњи, јубиларни, Фестивал организоваће се током месеца октобра, кроз више фестивалских дана и имаће садржаје прилагођене садашњим условима.

 

 

8c

 

            У сутрашњем програму представиће сe гости из Ужица, Фолклорни ансамбл „ЕРА“ са својим програмом, као и бивши ученици приличке школе, а сад изузетни инструменталисти – Никола Спасојевић, хармоника, Лука Ђоновић, фрула и Игор Пејовић, виолина. Садашњи ученици приличке школе представиће се изворном песмом и пригодним стиховима.

 

1c

 

            У наредним данима у оквиру фестивала биће одржане трибине, радионице, предавања са учешћем еминентних предавача и стручњака из области фолклора и очувања традиције српског народа. У плану су и изложбе народне ношње где ће бити експоната из свих крајева Србије и фотографија са ранијих фестивала.

 

6c

 

            Организатор и домаћин Фестивала ОШ „Сретен Лазаревић“ из Прилика вас позива да присуствујете свечаном отварању Фестивала. Дођите да заједно чувамо традицију и културно наслеђе нашег краја, али и да упознамо и неке нове крајеве Србије.

 

 

2c

 

 

7c

 

 

3c

 

 

5c