ЈОШ ЈЕДНА НАГРАДА ПРОФ. ДР МИЛИЈА НИКОЛИЋ ЗА НАСТАВНИЦУ ВЕРИЦУ КОСТИЋ

IMG 50ac9125c3417ec5f4b4f0e5e1218f03 VНаставница српског језика и књижевности из наше школе Верица Костић трећу годину заредом освојила је награду која носи име проф. др Милије Николића, чувеног методичара српског језика и књижевности. Награда се додељује за најбоље методичке припреме у оквиру Такмичења из методике наставе српског језика и књижевности које организује Друштво за српски језик и књижевност Србије.

На овогодишњем такмичењу наставница Верица награђена је за рад на тему „Чудесна справа и модерно доба“, тј. методичку припрему за обраду Ћопићеве приповетке „Чудесна справа“ Бранка Ћопића кроз иновативне моделе у настави.

Критеријуми који су полазиште за процену квалитета припрема на такмичењу односе се на оригинални приступ и решења поставке часа. Приликом одабира најбољих припрема вреднује се стручност, примереност узрасту, креативност и допринос припреме методици као науци о настави. У комисији за одабир најквалитетнијих припрема налазе се професори Методике наставе српског језика и књижевности са Филолошког факултета Универзитета у Београду. Награда и диплома нашој наставници додељена је 7. фебруара 2020. у оквиру Републичког зимског семинара на Филолошком факултету у Београду.