ПРОЈЕКАТ – НОВОГОДИШЊИ САЈАМ

Аутор текста: Верица Костић

   У спортској сали наше школе, 27. децембра 2019. године одржана је промоција пројекта наше школе „Новогодишњи сајам“. У пројекту су учествовали сви ученици од првог до осмог разреда са својим учитељима, наставницима, стручним сарадницима и директором школе. На промоцији је приказан крајњи продукт пројекта – изложба новогодишњих украса и различитих декоративних и едукативних елемената израђених на колективним и појединачним радионацима, реализованим током месеца децембра у школи. Изложба је била овореног типа и хуманитарног продајног карактера.

   IMG 6db6d98a3ce17ba882185730511ddea6 V IMG 6b6982f0fe2c5d56f2190edd971f577d V

   Циљ овог школског пројекта јесте подстицање предузетничких активности у школи и развој различитих међупреметних кометенција код ученика. Поред предузетнике компетенције, посебно је развијана компетенција за сарадњу, али и естетичка компетенција, решавање проблема и друге.

  Кроз пројекат су повезивани различити наставни предмети – српски језик, енглески језик, француски језик, техника и технологија, техничко и информатичко образовање, ликовна култура, народна традиција и свет око нас. Посебан допринос пројекту дали су и чланови продуженог боравка у школи и полазници активности „Народна традиција и домаћинство“ коју води учитељица Биљана Ћурчић у оквиру Пројекта „Обогаћени једносменски рад“.

       IMG 1f95f3db2dcf500b8b21861b43d74ee5 V IMG 0cadf6b85fd766115ba199c85e208e41 V

   Промоција пројекта тематски је била повезана и са Новогодишњом академијом у школи коју су припремили ученици млађих разреда са својим учитељима, па су ове две активности реализоване истог дана. У оквиру програма академије приказана је и представа „Изврнута бајка“ коју су припремили ученици млађих разреда са наставницом Верицом Костић у оквиру Пројекта „Обогаћени једносменски рад“, тј. активности „Моја школа – моја позорница“.

   Приказан је разноврстан програм којем је присуствовао велики број родитеља и других гостију, и који је претворен у прави сајам промоције знања, различиих вештина и умећа наших ученика.

    Пројекат је планиран и реализован на подстицај Тима за развој међупредметних компетенција и предузетништва.