Обогаћени једносменски рад или „Школа из другог угла”

Аутор текста: Верица Костић

   IMG 5eecbcbbb883eea3e09d9c9ee7a1855f VУ четвртак 26. децембра 2019. године наша школа учествовала је у промотивном дану активности у оквиру Пројекта „Обогаћени једносменски рад“. Активност је реализована у просторијама Регоналног центра за професионални развој запослених у образовању у Чачку.

   Наша школа се од септембра месеца 2019. године нашла међу 204 школе на територији целе републике, које су се укључиле у Пројекат "Обогаћени једносменски рад". Овај Пројекат се у нашој школи реализује кроз пет активности: Моја школа – моја позорница, Народна традиција и домаћинство, Фолклор, Пчеларство и Од играчке до рачунара.

   На промотивном дану "Школа из другог угла" четворомесечни рад наше школе у овиру Пројекта представиле су учеснице у Пројекту Биљана Ћурчић, учитељ, и Верица Костић, наставник српског језика и књижевности.

  Представници Школске управе у Чачку, иницијатори промотивног дана, истакли су да су школе које су представиле свој рад обухваћен Пројектом показале компетентност за:

- излажење у сусрет различитим образовним потребама својих ученика,

- диференцирање наставе,

- развијање хуманости код ученика,

- умањење недостатка културних садржаја у сеоској средини,

- развијање предузетничких компетенција ученика,

- развијање општих и међупредметних компетенција...

  Све наведене компетенције од изуетног су значаја за рад наше школе, а велика заинтересованост и задовољство наших ученика укључених у Пројекат „Обогаћени једносменски рад“ указују на велику успешност пројектних актвности у нашој школи.