Међународни географски диктат

  
русУ недељу 27. октобра 2019. године у нашој школи биће одржан Трећи међународни географски диктат Руског географског друштва. Могу се пријавити сви заинтересовани љубитељи географије од 7 до 77 година, на сат школе: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Иницијатор ове велике међународне просветне акције је председник Руске Федерације и председник Савета Руског географског друштва Владимир Владимирович Путин.
  
Географски диктат од 2017. године има међународни карактер.Центар Руског географског друштва у Србији, са партнерима, традиционално организује   Географски диктат Руског географског друштва (трећи пут као међународна манифестација). Време одржавања је у 12:00, а пријава и регистрација учесника почиње од 11.00 часова.  
ГЕОГРАФСKИ ДИKТАТ 2018. ГОДИНЕ  је организован на 3910 локација у 99 држава широм света, са више од 376 хиљада учесника. Центар Руског географског друштва у Србији, са партнерским институцијама и организацијама у региону, исти је организовао на следећих пет локација: Београд (Руски центар за науку и културу у Београду), Бања Лука (ПМФ, Универзитет у Бањој Луци), Kосовска Митровица (ПМФ, Универзитет у Приштини са седиштем у Kосовској Митровици), Врање (Гимназија Бора Станковић) и Брус (Средња школа Брус). Географски диктат је радило укупно 249 учесника, а 32 особе су биле ангажоване у реализацији.