Дечја недеља - петак - сви ученици

Петог дана Дечје недеље, 11. октобра, у школи је одржан јесењи крос а потом трибина о дечјим првима и односу према њима у нашој школи „Да право свако дете ужива лако“. Циљ трибине био је истицање важности пошовања дечјих права у школи и окружењу.

Трибини су присуствовали сви ученици, директор школе, наставници, педагог школе и Савет родитеља.

 

На почетку трибине додељене су награде најуспешнијим ученицима на конкурсу организованом у школи поводом Дечје недеље. Конкурс је организован на тему дечјих права за све ученике од првог до осмог разреда.

Потом је приказана презентација о дечјим правима коју су припремиле Ана Павловић, наставник музичке културе, Верица Костић, наставник српског језика и Мирјана Митровић, наставник технике и технологије.

Модератори трибине биле су Верица Костић и Данка Вучићевић, учитељ. За техничку подршку била је задужена наставница Мирјана Митровић. Трибина је била веома успешна. Чула су се различита мишљења родитеља и ученика и јавиле бројне идеје. Ученици свих разреда показали су спремност на дискусију, на изношење и решавање недоумица. Закључци изведени током трибине послужиће за унапређење образовно-васпитног процеса у школи.

к1

к2

т1

т2

т3 т4

к3 к4

т5 т6

к5

к6

к7

к8

к9