36. ДЕЧЈИ МАЈСКИ САЛОН - НАГРАДЕ

 glavni На традиционалном 36. Дечјем Мајском салону Народног музеја у Чачку, 23. маја 2019. године, ученици наше школе постигли су запажене резултате. Одговарајући на тему Споменичко наслеђе, ученици су разноврсним техникама и форматима представили различите мотиве из нашег богатог културног наслеђа.

   По одлуци стручног жирија појединачно су награђени ученици VIIIодељења Милош Милутиновић и Милош Гујичић за приказ фигуре Кличевачки идол(скулптура) и ученик VIII2 Александар Николић за плакат, чији рад је постављен на почетну страну каталога 36. Дечјег Мајског салона. Учешће на овој изложби имало је 11 ученика наше школе од петог до осмог разреда.         

  Посебан успех је то што је стручни жири збирку радова наших учесника прогласио за најуспешнију у конкуренцији 17 школа учесница. Исто признање наша шклола  добила је и од Центра за визуелна истраживања и развој визуелне културе Круг.

  Слободно можемо написати да је за креативност и развој талента, постигнут успех наших ученика заслужан наставник ликовне културе Горан Костић, коме је заједно са ученицима награде уручила Делфина Рајић, историчар уметности и директор Народног музеја у Чачку. Изложбу можете видети у малој галерији Народног музеја.

 deca1 deca2

diploma glavni

deca3

deca4

naslov12345

radovi

deca5