Награда „Проф. др Милија Николић“ за наставницу Верицу Костић

IMG 4055271590fc3cb49df2b2b5978aa053 VНаставница српског језика и књижевности из наше школе Верица Костић и ове школске године освојила је награду која носи име проф. др Милије Николића, нашег чувеног методичара српског језика и књижевности. Награда се додељује за најбоље методичке припреме у оквиру Такмичења из методике наставе српског језика и књижевности које организује Друштво за српски језик и књижевност Србије.

На овогодишњем такмичењу наставница Верица освојила је другу награду на тему утврђивања падежа у петом разреду основне школе. Ово је друга година заредом у којој је наставница Верица носилац поменуте награде. У школској 2017/18. години награђена је њена припрема за обраду романа Орлови рано лете, Бранка Ћопића.

 

Критеријуми који су полазиште за процену квалитета припрема на такмичењу односе се на оригинални приступ и решења поставке часа. Приликом одабира најбољих припрема вреднује се стручност, примереност узрасту, креативност и допринос припреме методици као науци о настави. У комисији за одабир најквалитетнијих припрема налазе се професори Методике наставе српског језика и књижевности са Филолошког факултета Универзитета у Београду. Награде и дипломе наставницима који су били најуспешнији на овом такмичењу додељене су 1. фебруара 2019. у оквиру Републичког зимског семинара на Филолошком факултету у Београду.