Ново школско издање Искрице

 

1JOV 0897Већ двадесет година Ђурђевак, лист наше школе, има рубрику Искрице коју чине истакнути ученички литерарни и ликовни радови. Радови се током године прикупљају, пажљиво бирају, штампају у листу и на тај начин похваљују, афирмишу и чувају од заборава. Сваки нови рад је још једна важна искрица Светлости на брежуљку, како другачије волимо да зовемо нашу школу.

У школи се велика пажња посвећује подстицању стваралаштва међу ученицима, кроз редовну наставу, секције и радионице. Циљ је да се код ученика развија љубав према писању и сликању, креативност и ствралачки дар. На нашу велику радост, последњих година искрице су све бројније, маштовитије и квалитетније. Ученици су изузетно заинтересовани за литерарно и ликовно стваралаштво, те смо одлучили да их додатно подстичемо и радове шаљемо на конкурсе. У последње две школске године на различите конкурсе послали смо преко двеста одабраних литерарних и ликовних радова наших ученика и освојили бројне награде и похвале.

 

Зборник, који је пред читаоцем, сачињен је од радова који су током школске 2016/17. и школске 2017/18. учествовали на конкурсима – Светосавки конкурс у организацији наше школе, Конкурс за најлепшу дечју песму у организацији Дома културе у Ивањици, Лимске вечери поезије у организацији Дома културе Пиво Караматијевић у Прибоју, Корени, конкурс који је расписао православни дечји часопис Светосавско звонце, Градимо мостове међу генерацијама за радост сваког детета, конкурс поводом Дечје недеље, у организацији ивањичке градске библиотеке Светислав Вуловић, Дисово пролеће у организацији градске библиотеке Владислав Петковић Дис у Чачку и Одбора Дисовог пролећа и Крв живот значи, у органзацији Црвеног крста Ивањица.

Идеја за настанак зборника јавила се отуда што број вредних и лепих радова далеко превазилази оквире рубрике Искрице, а желели смо да остану забележене све лепе речи и сликарске вештине наших ученика, како бисмо их додатно мотивисали да и убудуће наставе да стварају. На тај начин Искрице су од рубрике прерасле у књигу. Зборник представља похвалу и захвалницу свим ученицима који воле да пишу и сликају и у томе се неуморно труде. Радујемо се што су схватили значај стваралачког поступка и што у њему уживају. Стога овом приликом упујућујемо поносно БРАВО и ХВАЛА нашим малим ствараоцма.  

 

1JOV 0897 

2JOV 0916

3JOV 0943

4JOV 0937

5JOV 0941

6JOV 0881