,,Безбедност за све“ и ,,Пут и ја“ - предавање

   У уторак, 29. 05. 2018. год, ученицима трећег разреда је одржано предавање у оквиру пројекта ,,Безбедност за све и ,,Пут и јаПредавање је одржао вођа саобраћајног сектора ПС Ивањица Гојко Ћурчић.

    Ученици су добили промотивни материјал са следећим садржајима;

  1. Безбедно прелазимо улицу
  2. Препознајем саобраћајне знаке
  3. Крећем се ноћу
  4. Возим бицикл
  5. Возим се у аутомобилу

   Ученици су научили како да буду безбрижни и сигурни у свом свакодневном кретању.На крају предавања су добили тестове да попуне и да провере шта су научили.

gojko1IMG 4a0ae6b5cb6e5e0852927a00f37d70fc V gojko3IMG d2a2d1e7ca3464535868a60c5c9996e5 V gojko2IMG c1e43b951b3e0eac7a5c314efdabebd2 V 

Ekskurzija učenika od I do IV

 

 ekspoc20180530 111714 U sredu, 30, maja 2018. godine, učenici mlađih razreda realizovali su jednodnevni izlet u Svilajnac i Jagodinu. U Svilajncu su posetili  Prirodnjački centar, a u Jagodini Muzej voštanih figura i zoološki vrt.

  Na ekskurziju je išlo 109 učenika, u pratnji osam učitelja i dva personalna asistenta. Organizacija prevoza poverena je agenciji ,,VAAR TRAVEL" iz Ivanjice.

Opširnije: Ekskurzija učenika od I do IV

Конкурс 55. Дисово пролећe

           У организацији Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ у Чачку и Одбора “Дисовог пролећа“ , расписан је конкурс за литерарне радове ученика основних школа, и то у две категорије – поезија и краћи прозни састав.

         Ученици наше школе учествовали су у великом броју на овом конкурсу, а међу њима највише успеха је имао ученик седмог разреда Виктор Бојовић, који је освојио 2. место са песмом У дому је најлепше. Наша школа је, поред награђеног ученика, посебно похваљена због великог броја ученичких радова који су приспели на конкурс, а похвалу за школу примио је директор школе Миладин Божовић.

Opširnije: Конкурс 55. Дисово пролећe

Прославили смо јубилеј – 145 година постојања школе

Ове године навршило се 145 година постојања наше школе. Дан школе обележен је 18. маја.

Програм обележавања Дана шкoле почео је отварањем изложбе ученичких радова са часова ликовне културе, народне традиције и техничког и информатичког образовања. Изложбу су приремили учитељице Лела Ћурчић, Биљана Ћурчић, Мирјана Аничић и Биљана Дабовић, наставник ликовне културе Горан Костић и наставница техничког и информатичког образовања Данјела Грујовић.

Потом су гости присуствовали промоцији новог школског издања, зборника ученичких радова Искрице. Искрице се састоје од одабраних ученичких радова који су током протекле две школске године учествовали и били награђивани на рзличитим конкурсима. Зборник је приредила и промоцију припремила наставница српског језика Верица Костић са члановима Клуба читалаца.

Opširnije: Прославили смо јубилеј – 145 година постојања школе