Литерарни конкурс ,,Подељена срећа два пута је већа

  Библиотека „Светислав Вуловић“ и Учитељско друштво из Ивањице, поводом Дечије недеље, расписaли су  литерарни конкурс за најлепшу причу или песму под називом ,,Подељена срећа два пута је већа". Ученици наше школе били су веома креативни и у великом броју узели су учешће у овом конкурсу.

Opširnije: Литерарни конкурс ,,Подељена срећа два пута је већа

Први дан XV Фестивала дечијег фолклора „Светлост на брежуљку“

 
  20201016 165544У спортској сали наше школе, 16. 10. 2010. са почетком у 17.00 часова, у Приликама, обележен је први дан  XV Фестивала дечијег фолклора „Светлост на брежуљку“.
 Због познате епидемиолошке ситуације Фестивал је  организован у другачијој форми од ранијих, али са истим циљевима и у истом духу. Присутнима се у име домаћина обратио директор наше школе, Миладин Божовић. XV Фестивал дечијег фолклоре званично је отворио председник СО Ивањица, Владимир Бојановић.
 Публици су се представили гости из Ужица, Фолклорни ансамбл „ЕРА“ инструменталисти – Никола Спасојевић, хармоника и Игор Пејовић, виолина, приличка мушка певачка група, Сузана Радоњић, казивала је стихове своје песме о Приликама, а сестре Маја и Јана Араповић представиле су се изворном песмом. Водитељи програма били су ученици Александра Пантовић и Урош Грујовић.

Opširnije: Први дан XV Фестивала дечијег фолклора „Светлост на брежуљку“

Награђене најлепше дечије песме 2020. године

 
IMG bb3f72da312c33a487a029c181bff913 V  Дом културе Ивањица доделио је награде и Зборнике  ученицима који су награђени на Kонкурсу за најлепшу дечију песму 2020. године. У присуству родитеља, наставника и љубитеља поезије награђени су прочитали своје песме.
     У категорији нижих разреда прво место освојила је Kристина Бајoвић, ученица IV2 oдељења наше школе, ментор учитељица Мирјана Араповић. У категорији виших разреда прво место освојила је Александра Никотовић, такође ученица наше школе, у прошлој школској години одељење VIII1, ментор наставница српског језика Верица Костић. Њихове песме објављене су у оквиру збирке песама ,,Пупољци 2020".

Opširnije: Награђене најлепше дечије песме 2020. године

XV Фестивал дечијeг фолклора „Светлост на брежуљку“

4cУ петак 16. октобра са почетком у 17.00 часова у спортској сали у Приликама, одржаће се први фестивалски дан XV Фестивала дечијeг фолклора „Светлост на брежуљку“.

      Због познате епидемиолошке ситуације Фестивал ће бити организован у другачијој форми од ранијих, али са истим циљевима и у истом духу. Овогодишњи, јубиларни, Фестивал организоваће се током месеца октобра, кроз више фестивалских дана и имаће садржаје прилагођене садашњим условима.

Opširnije: XV Фестивал дечијeг фолклора „Светлост на брежуљку“

Посета представника локалне самоуправе

20201009 104712  У петак, 9. октобра 2020. године, последњег дана Дечје недеље, нашу школу посетили су представници локалне самоуправе из Ивањице: заменик председника општине Ивањица, Ненад Главинић и општински референт за спорт ,Никола Ивановић. Они су ученицима поклонили лап-топ и лопте.

   Са директором наше школе Миладином Божовићем обишли су школске просторије, амбијенталну учионицу, школски парк, изложбе у холу, присуствовали квизу знања ученика млађих разреда, али и разговарали о потребама наше школе како би се унапредио квалитет образовног процеса.