ПРОЈЕКАТ „ЖИВОТ И ДЕЛО СВЕТОГ САВЕ“

Аутор текста: Верица Костић

   IMG e13e2a165c594631863a0137b91db913 VУ оквиру предмета српски језик и књижевност, историја, информатика и рачунарство и музичка култура у нашој школи реализован је пројекат „Живот и дело Светог Саве“. У пројекту су учествовали ученици од петог до осмог разреда. Кроз различите пројектне задатке ученици су истраживали живот и дело нашег првог просветитеља, учили стихове, певали песме, правили презентације, беседили и прпремали кратак драмски скеч, повезујући наведене предмете.

  Пројекат је реализован кроз заједничке часове и радионице, а промоција пројекта одржана је у холу школе у оквиру тематског дана „Савиним стопама“, 24. јануара 2020. године.

 

Opširnije: ПРОЈЕКАТ „ЖИВОТ И ДЕЛО СВЕТОГ САВЕ“

Пројекат „Ћопићеви развезани дани“ у нашој школи

Аутор текста: Верица Костић

   DSC 1546У четвртак 23. јануара 2020. у нашој школи, са почетком у 17 часова, одржанa је промоција пројекта Клуба читалаца Ћопићеви развезани дани  као један од продуката пројекта књижевно вече посвећено овом великану српске књижевности.

   Пројекат је реализован током децембра и јануара у оквиру часова Клуба читалаца. Повод за одабир Ћопића за пројекат јесте, најпре, резултат анкете коју су осмислили и спровели чланови Клуба читалаца међу ученицма, наставницима и осталим запосленима у школи, а који је показао да велики број анкетираних издваја управо Ћопића као омиљеног писца за децу. Такође, повод је и обележавање 105 година од Ћопићевог рођења.

Opširnije: Пројекат „Ћопићеви развезани дани“ у нашој школи

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА НА БАДЊЕ ВЕЧЕ

   Аутор текста: Верица Костић

    IMG 3286c76b961a1cfd73464f52e81a87e9 VТрадиционално, ученици наше школе припремили су пригодни програм за Бадње вече. Програм је изведен у црквеној порти у Приликама.  Ученици су се потрудили да кроз казивање стихова и хорско извођње песама дочарају узвишену атмосферу која приличи дану Христовог рођења. Пожелели су свим мештанима срећне празнике и пренели им важне поруке о вери, породици и пријатељству.

  Програм су са ученицима припремиле Верица Костић, наставник српског језика и Ана Павловић, натавник музичке културе, у сарадњи са свештеником приличке цркве Синишом Никитовићем, а уз подршку директора школе Миладина Божовића. 

 Академија је само један од начина на које се остварује континуирана и успешна сарадња цркве и школе.

Opširnije: СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА НА БАДЊЕ ВЕЧЕ

ПРОЈЕКАТ – НОВОГОДИШЊИ САЈАМ

Аутор текста: Верица Костић

   У спортској сали наше школе, 27. децембра 2019. године одржана је промоција пројекта наше школе „Новогодишњи сајам“. У пројекту су учествовали сви ученици од првог до осмог разреда са својим учитељима, наставницима, стручним сарадницима и директором школе. На промоцији је приказан крајњи продукт пројекта – изложба новогодишњих украса и различитих декоративних и едукативних елемената израђених на колективним и појединачним радионацима, реализованим током месеца децембра у школи. Изложба је била овореног типа и хуманитарног продајног карактера.

   IMG 6db6d98a3ce17ba882185730511ddea6 V IMG 6b6982f0fe2c5d56f2190edd971f577d V

Opširnije: ПРОЈЕКАТ – НОВОГОДИШЊИ САЈАМ