УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД

 
У складу са чланом 18 Закона о основама система образовања и васпитања („Сл.гласник РС“ бр., 88/2017, 27/2018 - др. закон, 10/2019, 27/2018 - др.закон и 6/2020)  у први разред уписује се свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по, а највише седам и по година. У школску 2021/22. годину уписују се деца рођена од 1.3.2014. до 28.02.2015. године.
Због тренутне епидемиолошке ситуације тестирање деце за упис у први разред основне школе почеће 10. маја 2021. године у договореним терминима. Тестирање деце обавиће педагог школе.
 
Документа потребна за упис:
 
•Извод из матичне књиге рођених;
•Потврда о извршеном лекарском прегледу детета;
•Потврда о похађању припремног предшколског програма;
 
Срећан полазак у први разред!
 

Школско такмичење у рецитовању - млађи разреди

  У среду 7. марта 2021. године, уз поштовање свих мера сигурности, одржано је Школско такмичење у рецитовању за ученике млађих разреда. Такмичило се 32 ученика од првог до четвртог разреда. За ученике који због епидемиолошке ситуације и оправданих разлога нису могли непосредно учествовати омогућено је да  слањем својих видео снимака остваре учешће. Жири у саставу чланова Стручног већа млађих разреда погледао је снимљени материјал и послушао такмичаре, након чега су донели одлуку да  следећи ученици остварују пласман на општинско такмичење: Антоније Бојовић III, Емилија Костић IV1, Дуња Стевић IV1, Кристина Бајовић IV2, Анђела Араповић IV2, Љубица Матијевић II1.

КАЛЕНДАР АКТИВНОСТИ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ЗАВРШНОГ ИСПИТА НА КРАЈУ ОСНОВНОГ ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ЗА ШКОЛСКУ 2020/2021. ГОДИНУ И ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА И УПИСА УЧЕНИКА У СРЕДЊУ ШКОЛУ ЗА ШКОЛСКУ 2021/2022. ГОДИНУ

Календар активности за спровођење завршног испита на крају основног образовања и васпитања и пријемног испита и уписа ученика у средњу школу за школску 2021/2022. годину можете погледати ОВДЕ.

ПРОБНИ ПРИЈЕМНИ ИСПИТ - ОБАВЕШТЕЊА

  У складу са Правилником о изменама и допунама правилника о календару образовно-васпитног рада у основној школи за школску 2020/2021. годину, који је у поступку објављивања, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у циљу припреме ученика осмог разреда, наставника и школа за завршни испит и ове године организује пробни завршни испит. Осим верне симулације процеса завршног испита, где ученици пролазе кроз утврђене процедуре (време доласка, потребни прибор, поступање и правила пре, у време и након завршног испита, организација простора и рада, улоге одељењског старешине, дежурних наставника, супервизора и друго), циљ организовања пробног завршног испита је тај да се види колико су ученици у овом тренутку спремни за завршни испит и на чему треба радити у наредном периоду.

Opširnije: ПРОБНИ ПРИЈЕМНИ ИСПИТ - ОБАВЕШТЕЊА

Ученички парламент - захвалност наставницима

Настава на даљину је у току за ученике старијих разреда. Не виђају своје другове, али ни наставнике. Много недостају једни другима, и није лако бити ђак или наставник у овим временима. Чланови Ученичког парламента наше школе дошли су на једну занимљиву идеју. Они су, на предлог руководица,  наставнице Јоване Милићевић, решили да обрадују своје наставнике у доба  пандемије. Наиме, ученици су кроз ликовне радове, рецитације, па чак и писање песмица изразили своју захвалност за све оно што наставници раде током наставе на даљину. Своје идеје су спојили у један видео снимак који су прослeдили наставницима и тако их изненадили. Али су показали и колико им недостају наставници и школске клупе, и колико једва чекаују да се врате у своју школу. Ученици су успели да измаме осмехе и осећаје захвалности својих наставника, и да бар на тренутак и једни и други осете ону топлину коју пружа заједничко време проведено у школи.

Opširnije: Ученички парламент - захвалност наставницима