SAVINDAN - ŠKOLSKA SLAVA

  savapocetna Školska slava – Sveti Sava, jedan od najsvečanijih dana u školskoj godini, obeležena je i ove godine u našoj školi prigodnim aktivnostima. Svečanost je počela sečenjem slavskog kolača. Nakon toga, direktor škole Miladin Božović, pozdravio je goste i uručio nagrade pobednicima na literarno-likovnom Svetosavskom konkursu koji škola organizuje već petu godinu za redom za sve učenike od predškolske grupe do osmog razreda raspoređeni u pet uzrasnih kategorija. 

     Cilj konkursa je podsticanje i negovanje talenta u oblasti literarnog i likovnog stvaralaštva. Učenici su pokazali veliko interesovanje i odazvali se u velikom broju. Ovom prilikom pohvaljujemo sve učenike koji su pisali i crtali svoje radove i time pokazali da neguju lepu reč i sliku.

Opširnije: SAVINDAN - ŠKOLSKA SLAVA

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У ЛЕПОМ ГОВОРУ

 

received 237591997168044 Окружно такмичење у лепом говору одржано је 19. јануара 2018., у Чачку, у Основној школи ,,Милица Павловић".

   Нашу школу представљало је једанаест ученика од другог до седмог разреда.

  Најуспешнија била је ученица II1 oдељења Емилија Костић, која је освојила треће место.

    Сви такмичари добили су захвалнице за показан таленат и уложен труд. 

Opširnije: ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У ЛЕПОМ ГОВОРУ

HUMANITARNA AKCIJA

IL-dobri-bozovic-i-nikitovic-samarjani Akcija prikupljanja slatkiÅ¡a za decu u Specijalnoj bolnici u Beogradu   Naša škola, u saradnji sa viber grupom „Dobri Samarjanin“, pokrenula je akciju prikupljanja slatkiša za decu koja se nalaze u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Beogradu.

  „Mi smo se kao škola odazvali akciji viber grupe i sveštenika Siniše sa kojim izuzetno dobro sarađujemo. Naša deca su podržala ideju da simbolično pomognu svoje vršnjake, pa će svaki đak donirati po jedan slatkiš za decu u ovoj bolnici. Ne finansijski, već u konditorskim proizvodima po njihovom izboru. Na ovaj način naše učenike dodatno edukujemo i učimo humanosti“, rekao je Miladin Božović, direktor škole.

  U ponedeljak i utorak, učenici i  zaposleni u našoj školi prikupljaće poklone koji će zajedno sa ostalim donacijama biti uručeni bolnici u Beogradu.

            

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ЛЕПОМ ГОВОРУ

Општинско такмичење у лепом говору одржано је 14. јануара у ОШ „Милинко Кушић“ у Ивањици. Ученици наше школе остварили су одличне резултате.

На окружно такмичење пласирали су се следећи ученици:

Opširnije: ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ЛЕПОМ ГОВОРУ

БАДЊЕ ВЕЧЕ

На Бадње вече у црквеној порти у Приликама ученици наше школе традиционално су извели пригодни културно-уметнички програм. Кроз рецитал, поучне приче и песме дочарали су рођење Исуса Христа. Пожелели су свим мештанима срећне празнике, преносећи важне поруке, којих се треба сетити у време великих хришћанских празника, а придржавати увек. Програм су са ученицима припремиле Ана Павловић, натавник музичке културе и Верица Костић, наставник српског језика, у сарадњи са свештеником приличке цркве Синишом Никитовићем и вероучитељем Аранђелом Петровићем, уз подршку директора школе Миладина Божовића. 

 

 

IMG f59c422e7f41d56bb583e52b1f272a31 V IMG 971dda00d535fbfb21a97e230ec0a7c3 V IMG 1bfa6026bfca092193450228cb7f9b04 V