XIV Фестивал дечјег фолклора „Светлост на брежуљку“ - најава

 
дд

Наша школа и ове године организује традиционални међународни Фестивал дечјег фолклора Светлост на брежуљку.

За овогодишњи Фестивал пријавио се велики број дечјих фолклорних група из земље и региона, а програм Фестивала обогатиће и гости из Белорусије и Северне Македоније.

У оквиру Фестивала одржаће се велики број едукативних радионица на тему народне традиције, фолклористике и народне књижевности. Циљ фестивала јесте очување и неговање културне баштине нашег народа и промоција међу децом школског узраста. Фестивал сваке године окупља велики број учесника, те подстиче културну сарадњу и стварање и богаћење пријатељстава. Фестивал се одржава 18. августа у Приликама.

Пројекат ученика седмог разреда „Живот и обичаји нашега краја – Настављачи Вуковог рада“

0.00 15 25 10.Still018 2У нашој школи, 13. јуна 2019. године одржана је промоција пројекта под називом „Живот и обичаји нашега краја – Настављачи Вуковог рада“.

Циљ пројекта било је истраживање, прикупљање, бележење и чување од заборава народних умотворина Прилика и околине.

На промоцији су приказани крајњи продукти пројекта – презентација пројекта, теренска збирка која носи назив пројекта и изложба. Први део изложбе чинили су панои сачињени од текстова и фотографија, други део стари предмети, а трећи део биљке које су се некада користиле у народној медицини приличког краја. Ученице су отпевале и песму „Прело“. Симболично, како би се гостима дочарало време о којем пројекат говори, део ученика био је обучен у старе ношње овог краја. На уласку у школу госте су традиционално чекали погача и со, али и слатко од ружа, према рецепту једне саговорнице из пројекта.

Opširnije: Пројекат ученика седмог разреда „Живот и обичаји нашега краја – Настављачи Вуковог рада“

Oпштинска спортска олимпијада у Братљеву

BRATLJEVOIMG 521133b4f3e074dcdbbd53c0b11db58f VОпштинска спортска олимпијада основних школа одржана је 7. јуна 2019. у Братљеву.

На такмичењу је учествовало сеадам школа: ОШ „Милан Вучићевић Зверац“ Братљево, ОШ „Светозар Марковић“ Ковиље, ОШ „Мићо Матовић“ Катићи, ОШ „Мајор Илић“ Кушићи, ОШ „Проф. др Недељко Кошанин“ Девићи, ОШ „Вучић Величковић“ Међуречје и ОШ „Сретен Лазаревић“ Прилике.

Opširnije: Oпштинска спортска олимпијада у Братљеву